Bygning og opgang. Du skal op på 3. sal

Liebenwalderstrasse set mod øst og mod vest

Lige over for huset finder du en gård med flere legepladser samt en basketbane

Kvarteret er præget af små trafiksanerede gader. Der er mange småbutikker -frisører, bagere, grønthandlere, værtshuse, internetcafeer,spisesteder og kiosker. Og masser af genbrugsbutikker. Men her er også en Aldi, fitnesscentre og meget mere på de små gader.

Bevæger du dig ud på Müllerstrasse 4-5 min. gang herfra finder du en af Berlins rigtig lange forretningsgader og hvad dertil hører af banker, specialbutikker, spisesteder osv.

Hos grønthandleren for enden af gaden  gemmer sig indenfor en god og billig slagterbutik – prøv også et udvalg af oliven og feta!

Mange kiosker med aftenåbent ligger spredt rundt i området. Løber du tør for øl eller vin, forhandler bl.a. internetbutikker drikkevarer til kl. 2

Er du til en god middag bør du absolut besøge “Schraders”, for enden af Liebenwalderstrasse. Et in-sted med udsøgte retter og funky lokaler. Lækker aftensmad med drikkevarer fås for ca. 100 kr.

Vi har også fået et berømt pizzaria – Stranero – skråt over for huset.

Skøn blanding af tyske kneiper og tyrkiske internetcafeer

Flere dagligvarebutikker er blandt de mange, der er flyttet ind i lysfabrikken Osram’s gamle enorme fabriksbygning – se næste foto.

Her Osram’s flotte gamle pære-fabriksbygning, der støder op til Liebenwalderstrasse, og som spreder sig over et stort areal. Bygningen er renoveret og indeholder i dag en blanding af butikker, kontorer, fitness-centre og spisesteder.

Større dagligvareindkøb kan foregå hos tysk Netto i 2 minutters afstand eller du kan besøge et af de nærliggende storcentre som denne REAL 10-15 min væk.

Müllerstrasse 5 min. væk er en af Berlins store forretningsstrøg – masser af trafik og masser af butikker, spisesteder osv. Når du går hertil fra Liebenwalderstrasse kommer du til Leopoldplatz, hvor der jævnligt er marked.

Ca. 15 min. gang mod syd finder du midt på Pankstrasse et kæmpe Media-Markt med alt i elektronik, computer og IT. Ved siden af ligger bolig- og møbelbutikken Höffner

Liebenwalderstrasse er en gammel arbejdergade med meget blandet byggeri. Her nogle billeder af renoverede bygninger.

Andet parti fra gaden

Du har stoppested til sporvogn (M13) i 2-3 minutters afstand i Seestrasse. Sporvogne kørte tidligere kun i Østberlin, men er flere steder nu forlænget videre ind i det øvrige Berlin. Du kan med et enkelt skift (til M5) køre i sporvogn til f.eks. Alexanderplatz.